Residence for Singhs’

Located in Manesar, Gurugram, this temporary home-away-home is spread across a raw site of 480 sq m. Within a commercial environment, the project was derived from a no-constraint brief, which became a challenge in itself. Spread across three floors, the spatial planning is done keeping in mind the central space designed at the entrance. Dotted by skylights that illuminates the heart of this built volume, the form is developed to create homogenous and continuous spaces that flow into each other, whilst retaining their privacy. A neutral material palette and colour scheme of beige and brown is consistent adopted to blend with the built structure. Dark wood veneer finished furniture adds contrast to the light tone of the colour scheme. Taking forward a minimal palette, the building is designed as a simplistic abode that is chic, yet contemporary and efficient.

Location:   Manesar, Haryana

Area:   170 Sq. mtrs.

Client:   IJB Interiors

Year:   2008



;